Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2020 pagina.


15-7-2020
Robert Foster, de held uit de cultklassieker Beneath a Steel Sky uit 1994, vervolgt zijn avonturen in BEYOND A STEEL SKY.
Uiteraard is de bediening van het spel aangepast aan de moderne tijd en zijn de grafische beelden in 3D, om op deze wijze niet alleen de fans, maar ook nieuw publiek te trekken.
Waar het in het originele spel handelde over het afbreken van de macht van de kunstmatige intelligentie die de stad domineerde, gaat het nu om de vraagstukken van sociale controle en privacy.

Het originele Beneath a Steel Sky is sinds 2003 gratis verkrijgbaar voor PC.
Beyond a Steel Sky verschijnt 16 juli voor PC. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

15-7-2020
A SPACE FOR THE UNBOUND speelt zich af in het landelijke Indonesië van eind jaren 90 en vertelt een verhaal over het overwinnen van angst, depressie en de relatie tussen een jongen en een meisje met bovennatuurlijke krachten.

Het mooi vormgegeven pixelspel wordt binnenkort verwacht. Intussen kun je al op Steam een demo-prologue spelen.

14-7-2020
WELCOME TO ELK: The First Stories is een gratis intro op een biografisch avontuur dat zich afspeelt op een bijzonder eiland.
je speelt de rol van Frigg, die het drukke leven in de stad omruilt voor een baan als leerling timmerman op een klein eiland zonder internet. Ze vreest dat ze zich zal vervelen, maar dat loopt anders af. Elk persoon die Frigg ontmoet heeft een eigen verhaal te vertellen, dat gebaseerd is op werkelijke gebeurtenissen. Natuurlijk zijn er ook minigames die het geheel ondersteunen.

Bezoek de steampagina voor meer informatie over deze gratis, 20 minuten durende intro op een avontuur met een geheel eigen stijl.

14-7-2020
OUREA is een cinematografisch avontuur over de ontdekking van de schrijnende geschiedenis van een lang vergeten wereld. Je neemt de rol op je van de laatste van de Oureads, die de mysterieuze gescheidenis van zijn volk tracht te ontcijferen.

Het prachtig vormgegeven spel wordt over een week verwacht. Intussen kun je al op Steam een demo spelen.

13-7-2020
WILLY MORGAN AND THE CURSE OF BONE TOWN wordt een traditioneel humoristisch avontuur met een moderne twist in een 3D grafische cartoonstijl.
Een brief die tien jaar oud is, een web van leugens en een stad vol piraten zorgen voor de nodige verwikkelingen als Willy op zoek gaat naar zijn verdwenen vader.

Het 3de persoons adventurespel van Imaginary Lab wordt reeds in augustus verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en een gratis demo om het wachten te bekorten.

13-7-2020
SAMUDRA is het surrealistische 2D avontuur van een jongetje en zijn reis over een vreselijk vervuilde oceaanbodem.
Meer is er nog niet bekend van die handgetekende spel dat wellicht eind van het jaar uitkomt.
Intussen is er wel al een demo te downloaden op Steam en op Itch.io.

12-7-2020
In OUR SECRET BELOW wordt Nia Davis door een onbekende ontvoerd en geketend aan de muur, opgesloten in de kelder van een huis. Ze hoort haar kidnapper zeggen dat niemand haar zal krijgen als hij haar niet krijgt. Doorzoek alles en hack computers. Als Nia het verleden van de kidnapper kan ontdekken, helpt dit wellicht om te ontsnappen. Maar veel tijd heeft ze niet.

Deze mysteriethriller met meerdere eindes van DarkStone Digital is inmiddels verkrijgbaar op Steam en op Itch.io, waar ook een gratis demo te downloaden is.

12-7-2020
MECHCUBE: Escape handelt over de geheimen van het universum, mysterieuze voorwerpen en verschrikkelijke valstrikken. Neem de uitdaging aan en probeer te ontsnappen uit The Cube met zijn vele kamers, puzzels én eastereggs.

Het non-lineaire puzzelsspel voor PC, Mac, Linux, iOs en Android is reeds te koop. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

12-7-2020
In PASTEL: Blind Karma weet je alleen nog dat je een vos met negen staarten bent met de naam Pastel. Naarmate je verder in je geest zoekt, besef je dat je op weg was om een vreselijke catastofe te voorkomen. Wat is er gebeurd terwijl je sliep?

Het in zachte kleuren geschilderde 3D spel wordt reeds over een maand verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

9-7-2020
In KAPIA speel je de rol van Reny en van haar grootvader Stefan, die hun best doen om de wereld waarin ze leven te redden van een mysterieus, intelligent soort infectie!

Het mooi getekende 3D spel wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht. Intussen kun je op de steampagina trailers en screenshots bewonderen en het spel op je wenslijstje zetten.

3-7-2020
Quintus in QUINTUS AND THE ABSENT THRUTH is een intelligente muis die zijn baasje Alan helpt in de zoektocht naar Alan's verdwenen dochter Lydia.

Het eerste hoofdstuk van de beoogde vijf is gratis verkrijgbaar op Itch.io en Gamejolt. Bezoek de officiële site van Wrecktangles - de spelmaker die eerder Alaska, Museum en CAMEO: CCTV Detective ontwikkelde - voor meer info.


3-7-2020
Het inmiddels bekende Amanita Design (Samorost, Botanicula, Machinarium, Chuchel) laat weten dat na enige vertraging, CREAKS nog deze maand zal verschijnen op PC, Mac, PS 4, Xbox One en Switch!
Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer info.

In de surrealistische puzzel-platformer bezoek je een mysterieus, flatachtig gebouw dat bewoond wordt door vreemde wezens, die onder een lamp uitzien als onschuldig meubilair, maar die plotseling kunnen veranderen in dodelijke vijanden.

1-7-2020
A PAINTER'S TALE: Curon, 1950 vertelt het verhaal van de het kleine Zuid-Tiroolse stadje Curon Venosta, dat op de bodem van een groot stuwmeer eindigde, na de bouw van de dam. Een schilder wordt het meer ingezogen door een mysterieuze vrouw en wordt wakker in het verleden. Historie en fictie overlappen elkaar als de schilder praat met en meer ontdekt over de "bewoners".

Het spel wordt in december van dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina, waar alvast een gratis demo te downloaden is.

27-3-2020
THE WILD CASE speelt zich af in een afgelegen dorpje, diep in de bossen verscholen. Vreemde wezens met gloeiende ogen jagen de bewoners de stuipen op het lijf. Als de paranormale detective en held die je bent, ga je natuurlijk op onderzoek uit.

Het 2D avontuur wordt eind dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina, waar alvast een gratis demo te downloaden is.

26-3-2020
SEVEN DOORS (zeven deuren) kun je openen nadat je de evenzovele unieke puzzels en raadsels hebt opgelost, die je vaardigheden op de proef zullen stellen in dit sfeervolle puzzelspel.

Het spel verschijnt vandaag op Steam. Bezoek de steampagina, voor meer informatie.

26-3-2020
Wat doet meer pijn? Datgene wat jij anderen aandoet, of wat anderen jou aandoen?
THE LAST SKY behandelt het moeilijke thema van PTSS (post traumatische stress stoornis) als je de rol op je neemt van de getraumatiseerde Jack, die hulp krijgt van een sjamaan en diep in zijn onderbewustzijn duikt in een poging tot verwerking.

Het spel combineert 3D-puzzels met een 2D platform speeltype en is bedoeld voor volwassenen. Vanaf vandaag is het verkrijgbaar op Steam.

26-6-2020
Balancerend tussen leven en dood, eenzaam en alleen, mag je in THE ALMOST GONE de schrijnende waarheid proberen te ontraadselen, die je tot dit lot veroordeeld heeft. Puzzel je herinneringen in elkaar.

Het bijzonder vormgegeven puzzelspel is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PC, Android en iOS. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

20-6-2020
THE ACADEMY: The First Riddle. De academie in Arbor staat van oudsher bekend als een plaats waar mysterie en genialiteit hand in hand gaan, maar waar ook soms leerlingen zomaar verdwijnen. Nieuwkomer Sam en zijn vrienden zullen al snel ontdekken dat om iedere hoek van het grote gebouw een raadsel te vinden is, dat vraagt om opgelost te worden.

Het puzzelspel van Pine Studio is inmiddels verkrijgbaar. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

18-6-2020
Het Kroatische Red Martyr Entertainment laat weten dat SAINT KOTAR: The Yellow Mask, - dat een gratis 2 uur durende demo en proloog op het volledige spel gaat worden - vanaf 18 juni beschikbaar is op Steam. Op dezelfde dag zal ook een Kickstarter campagne starten.
Bezoek de officiële site voor meer informatie.

In het psychologische horroravontuur gaan een professor, een museumdirecteur en een journaliste naar het stadje Saint Kotar om een tentoonstelling over middeleeuwse kunst te bezoeken. De drie speelbare karakters komen terecht in een serie moorden die te maken hebben met duivelaanbidding en heksenrituelen.

18-6-2020
WESTMARK MANOR is het landhuis van Theodore Westmark en zijn zieke vrouw Elisabeth. Theodore heeft jaren van zijn leven besteed aan het zoeken naar een geneesmiddel. HIj denkt het gevonden te hebben in een formule die tijd en ruimte kan beďnvloeden. Hij heeft echter geen rekening gehouden met het duistere dat verblijft in zijn oude landhuis.

Het horroravontuur werd geďnspireerd door de werken van H.P. Lovecraft en is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

14-6-2020
RÖKI is een avontuur over moed en Scandinavische folklore, over monsters die niet zouden moeten bestaan, maar dat wel doen én natuurlijk over Tove die op pad gaat om haar familie te redden en te ontdekken wie zij in werkelijk is.

Het poëtische debuutspel van Polygon Treehouse wordt 23 juli uitgegeven voor PC, Mac en Switch. Bezoek de Steampagina voor de nieuwe trailer en meer informatie.

12-6-2020
WHATEVERLAND is de plek waar je terecht komt als je per ongeluk een machtige heks kwaad hebt gemaakt. Als Vincent, van beroep inbreker en dief, een mooie halsketting uit de villa van een alleen levend oud dametje steelt, komt hij erachter waar al die mensen blijven die onder mysterieuze onstandigheden verdwijnen: in een paralelle wereld waar ze over hun zonden kunnen nadenken en bizarre avonturen beleven!

Dit niet-zo-traditionele adventurespel met veel minigames van Caligari Games (The Great Perhaps) wordt eind van het jaar verwacht mits de Kickstarter campagne succes heeft.

11-6-2020
THE THIRD DAY vult de gaten in het verhaal van Jesus, die op de derde dag uit de dood herrees en op de 40ste naar naar de hemel opsteeg. Wat heeft hij in die periode gedaan? Wat had hij kunnen doen? Heeft hij zich afgevraagd waarom hij aan het kruis moest sterven? Heeft hij nog meer water in wijn veranderd? Met oude bekenden gepraat?

In dit traditionele adventurespel kun je binnenkort in de sandalen van Jesus stappen en de nodige puzzels oplossen en vragen beantwoorden.
Voor Androidbezitters is er al een gratis demo te spelen.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2020

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Juli
 • Beyond a Steel Sky
 • Blankspace
 • Creaks
 • Mutropolis
 • Ourea
 • Röki
 • SpaceVenture
 • The Darkside Detective, season 2
 • The Third Day


 • Augustus
 • Automaton
 • Cyanide and Happiness - Freakpocalyps
 • Divisadero
 • Dude Where Is My Beer?
 • Greyhat - A Digital Detective Adventure
 • Helheim Hassle
 • Highly Likely (is in early access)
 • Papetura
 • Pastel: Blind Karma
 • Willy Morgan and the Curse of Bone Town


 • September
 • Asylum
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • TOHU


 • Oktober
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Futurust
 • Hellseed, chapter 1
 • Joe Kowalski Chronicles: Murder in a Flat
 • Oniria Crimes
 • Summer Daze at Hero-U
 • Super Inconvenience Mart
 • The Wild Case


 • November
 • Amnesia: Rebirth
 • Born Punk
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • Imposter Factory
 • Schizm 3: Nemezis
 • Slender Threads
 • The Funny Boneyard
 • The House in the Hollow
 • Westwood Shadows


 • December
 • A Painter's Tale: Curon, 1950
 • AC-0209
 • Chinatown Detective Agency
 • Encodya
 • Framing Dawes
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Lone McLonegan
 • The Button Witch
 • The Peephole Chronicles: Weird John
 • Whateverland


 • Ergens in 2020......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Space For The Unbound
 • Brassheart
 • Call of the Sea
 • Chicken Police: Paint It Red
 • Children of Silentown
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Dorian Morris Adventure
 • Dragon Audit
 • Embracelet
 • ENEFN
 • Fragile
 • Ghoul Britannia: Land of Hope and Gorey (is in early access)
 • Glimpse of Maddness
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Hiveswap, act 2
 • Inspector Waffles
 • Jennifer Wilde
 • Lamanna
 • Maelstrom Obscura
 • Metamorphosis
 • Minute of Islands
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Neyyah
 • Nine Witches: Family Disruption
 • Omno
 • One Dreamer
 • One Helluva Day
 • Project BROK
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • Saint Kotar
 • SAMUDRA
 • Silent Night
 • Silhouette (is in early access)
 • Sol705
 • Subsequence
 • Tala
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Dark Side of the Moon
 • The Lighthouse (is in early access)
 • The Long Gate
 • The Mystery of Oak Island
 • The Season of the Warlock
 • Tormentum II
 • Unlit (is in early access)
 • Watch Over Christmas
 • Welcome to Elk
 • When The Past Was Around


 • Verwacht in 2021

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2022

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.