Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2019 pagina.


25-3-2019
Na twee korte hoofdstukjes in 2015, verschijnt vandaag het langere THROUGH ABANDONED 3: The Refuge van indie-ontwikkelaar Igor Krutov.
In de zoektocht naar je tweelingbroer, die verdween in een paralelle wereld, kom je terecht in een plaats die Refuge (Toevlucht) wordt genoemd.
Los de puzzels op, speel de minigames en probeer te ontsnappen.

Het 1ste persoons science fictionspel is te koop op Steam voor PC en in de App-shop/Google Play voor mobieltjes.

23-3-2019
TERROR IN THE ATOMIC DESERT van indie-ontwikkelaar Tension Splice wordt een hommage aan de low-budget monster B-films uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.
De speler strandt via een omweg op Route 66, in een dorpje waar het gonst van de verhalen over radio-actieve monsters. Natuurlijk staat ook de toekomst van de aarde op het spel en mag je proberen de plannen van de kwaadaardige dr. Arcturius te dwarsbomen en aliens en andere gevaren te ontlopen.

Het 1ste persoons spel is vanaf 22 maart te koop op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

20-3-2019
THE PUPPET OF TERSA: A Curious Place is het eerste deel in een vijfdelige fantasievolle reeks, waarin het meisje Cynthia ronddwaalt in de vreemde wereld van Tersa, op zoek naar de weg naar huis. Bizarre wezens en ongewone inwoners kruisen haar pad en niet iedereen meent het goed met haar.

Het handgetekende spel dat kinderlijke onschuld mengt met iets duisters, zal over ruim een week verschijnen. Bezoek de Steampagina, waar je meer informatie en ook een demo vindt.

20-3-2019
In EDGAR: Bokbok in Boulzac, speel je de rol van Edgar, een bebaarde, aardige, 40-jarige man die bang is van mensen. Hij leeft tevreden in afzondering in het bos, samen met zijn kip. Op een dag ziet hij zich gedwongen zijn angsten te bedwingen en naar het dichtsbijzijnde dorpje te gaan om zijn groentetuin te redden. Jammer genoeg voor hem zijn de inwoners daar nog gekker dan hijzelf.

Dit humoristische debuutspel van het Franse Le Poule Noir zal eind 2019 uitkomen en heeft inmiddels een steampagina, waar je screenshots en meer info vindt.
Ook kun je alvast een gratis demo op itch.io downloaden.

19-3-2019
De liefhebbers van Myst-achtige spellen, waarin je vrij in 3D dwaalt op een onbekende planeet met een vreemde, verloren gegane cultuur in een schitterende omgeving, zullen met MYHA: Return to the Lost Island niet teleurgesteld worden.

Simon Mesnar (ASA) en Denis Martin (RoonSehv) hebben de handen ineen geslagen om dit avontuur in de Black Cube serie groter en mooier te maken, met 3D beelden en meer puzzels. Het spel heeft inmiddels een steampagina en zou niet al te lang meer op zich laten wachten.
Bezoek de officiële site, waar je de oorspronkelijke versie van het spel gratis kunt downloaden.

18-3-2019
In OUT OF COVERAGE speel je de rol van Nawwaf, een 22-jarige net afgestudeerde stadsjongen, die met zijn vrienden op een vakantiereisje naar de woestijn is gegaan. Hij raakt verdwaald en wordt na zijn redding wakker in een dorpje, waar de tijd is blijven stilstaan in 1970. Hoe lukt het hem ooit hier weer vandaan te komen?

Het Arabische avontuur wordt in de zomer van 2019 verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer info.

17-3-2019
LORELAI is alles verloren wat ze bezat, haar wereld is ineengestort. Ze kreeg nooit een echte kans, maar ze weigert om het op te geven. Ze zal vechten en zelfs de dood zal haar er niet van weerhouden alles terug te krijgen.

Harvester Games, de indie-ontwerper van het opzienbarende The Cat Lady en Downfall, werkt al een poos aan een nieuw horror adventure. Er is inmiddels een steampagina geopend, die vermeldt dat we in april 2019 de avonturen van Lorelai kunnen volgen. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer info.

16-3-2019
TALES OF THE NEON SEA van het het Chinese Palm Pioneer, wordt een cyberpunk adventure met RPG elementen in een wereld vol intrige en achterdocht, waar katachtige gangsters hun weg naar de top van de voedselketen plannen en de verhouding tussen mensen en robots onder spanning staat.

Het spel, waarin je je verstand en je vermogen om puzzels op te lossen nodig hebt, wordt 30 april 2019 verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer info en een gratis demo.
De demo is ook te downloaden op Gamejolt

16-3-2019
De wereld van MYTH wordt gevoed met de dromen en de verbeeldingskracht van de speler, als je de grottentrol Guff helpt om zijn thuis te redden. Guff staat zelf wat huiverig ten opzichte van mensen, maar hij heeft geen andere keus.

Bezoek de site van officiële site voor het gratis download adres.

16-3-2019
Met "Een kaars aansteken is ook een schaduw werpen" vroeg Lantern Studio medio 2016 voor hun debuut point-en-click adventure LUNA - The Shadow Dust wat financiële steun via een Kickstarter campagne aan. Ze bereikten hun doel en gingen aan het werk. Volgens het laatste nieuws zal binnenkort een demo verschijnen en zal ook de betaversie van het spel gereed komen.
En volgens de Steampagina zal het volledige spel nog in 2019 uitgebracht worden.

Achter de gazen sluier van de realiteit, ligt een betoverde wereld. Nadat de wereld uit balans is geraakt, gaat een jongen op een onverwachte reis. Pas als de maan weer opkomt, zal de orde in de wereld hersteld kunnen worden. Maar je kunt niet terug in de tijd om een fout te herstellen. Wat gedaan is, is gedaan...

15-3-2019
James Lightfoot is al zijn leven lang dol op humoristische adventurespellen als Monkey Island, DiscWorld, Space Quest en dergelijke. Nu heeft hij de stap gewaagd om zelf een soortgelijk avontuur te maken, dat THE MYSTERY OF WOOLLEY MOUNTAIN gaat heten.
Hierin kun je de avonturen van een groepje muzikale tijdreizigers, annex wetenschappers volgen die het nodige te stellen hebben met boze heksen, wilde beesten, een touwmannetje en een robot die in de war is.

Middels een nieuwe trailer op de steampagina wordt gemeld dat het spel 10 april verschijnt. Ook is hier een nieuwe gratis demo te downloaden.

15-3-2019
Wie in 1996 nog te jong was, krijgt nu de kans om de klassieker FENIMORE FILLMORE: 3 Skulls of the Toltecs in HD te spelen op een moderne PC.
Het verhaal speelt zich af in 1886, rond de Mexicaanse grens, waar Fenimore op zoek is naar de beroemde schat van de Toltecs. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat is vanzelfsprekend. Hij zal een bank moeten beroven, een verdrag met indianen sluiten, dienst nemen in het leger, whiskey destileren, een heteluchtballon bouwen en samenwerken met Mexicaanse revolutionairen.

De remake van het humoristische spel met hilarische dialogen en vele, vele puzzels uit de gouden jaren van de adventure, is vanaf 15 maart te koop op Steam.

14-3-2019
In het Spaans klinkende en Engels ondertitelde MORTADELO Y FILÉMON: Una aventura de cine van de makers van Murder in the Abbey, kom je figuren tegen uit beroemde films. Denk daarbij aan Freddy Krüger, Norman Bates, Humphrey Bogard, John Wayne, Charley Chaplin en zelfs Lucky Luke. De oorzaak daarvan ligt in de uitvinding van professor Bacterio. Het is de taak van Morth en Phil om deze desastreuze ontwikkeling te stoppen.

Het humoristische klassieke adventurespel van Alcachofa Soft is vanaf 14 maart te koop op Steam.

14-3-2019
In MARS UNDERGROUND is het je eerste dag op een nieuwe school. Elke dag is het je eerste dag. Want elke nacht eindigt de wereld en de volgende dag begint alles weer van voorafaan. Wat is hier aan de hand? De enige manier om daar achter te komen is, elke dag iets nieuws uit te proberen.

Dit apocalyptische spel met retro-pixelbeelden is vanaf 14 maart te koop op Steam

14-3-2019
Ontwikkelaars Theta Division Games laten weten dat VIRTUAVERSE, een dystopisch cyberpunk avontuur met een futuristisch verhaal en een retro-look, nu een eigen Steampagina heeft.

In een wereld die gedomineerd wordt door een overheid met kunstmatige intelligentie in plaats van mensen van vlees en bloed, is Nathan een buitenbeentje, die geen deel wil uitmaken van dit systeem. Hij leeft van het smokkelen van gekraakte software en niet helemaal legale gadgets. Als op een dag zijn vriendin verdwenen is met achterlating van een mysterieuze boodschap op de badkamerspiegel, wordt hij meegesleurd in een vreemde zoektocht.

Het spel wordt binnenkort verwacht. Bekijk de trailer en screenshots op Steam.

13-3-2019
Jan Kavan (CBE Software), die we nog kennen van het bijzondere J.U.L.I.A. Among the Stars werkt momenteel aan SOMEDAY YOU'LL RETURN. Hierin gaat een vader op zoek naar zijn weggelopen dochter in een bos in Tsjechië waar hij vreemde, zeer oude dingen ontdekt, die misschien beter verborgen hadden kunnen blijven. Ook zal hij moeten afrekenen met herinneringen aan angst en verlies en natuurlijk zélf overleven.

Het 3D horrorspel voor PC, PS4 en XBox One wordt in september 2019 verwacht Op Steam en GOG. Bezoek de officiële site voor meer informatie, screenshots en trailers.

12-3-2019
Francisco Gonzales (Ben Jordan, a Golden Wake, Lamplight City) laat via Twitter weten dat hij aan een nieuw project begint. ROSEWATER wordt een humoristisch western drama, dat zich afspeelt in de wereld van Lamplight City.
Een aantal screenshots zijn te bekijken op Twitter, maar meer is er nog niet bekend.

12-3-2019
TRÜBERBROOK, ontstaan als een project van Duitse kunststudenten en gecreëerd met handgemaakte decors waarin digitale karakters rondlopen, nadert zijn voltooiing.
Het spel verhaalt over een jonge Amerikaanse wetenschapper die aankomt het slaperige stadje Trüberbrook om te genieten van een rustige vakantie. Maar voor hij het beseft is hij heel druk bezig met het redden van de wereld!

Het spannende, mysterieuze science fictionspel, dat een sfeer heeft die aan Twin Peaks doet denken, wordt 12 maart verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en trailers over de totstandkoming en gameplay.

11-3-2019
In DON'T ESCAPE: 4 Days in a Wasteland van indie-ontwikkelaar Scriptwelder krijg je de kans te laten zien dat je kunt overleven in een wereld die verwoest is. Je acties (of het gebrek daaraan) bepalen de uitkomst van het verhaal. Repareer een brug of barricadeer je ramen, maar plan het goed want je tijd is beperkt. En lukt het onverhoopt niet, dan kun je het nogmaals proberen in een nieuw hoofdstuk, waarin de uitdagingen verschillen.

Het post-apocalyptische pixelige thrilleravontuur zal vanaf 11 maart beschikbaar zijn op GOG.com en op Steam. Bezoek de officiële site voor meer interessante informatie.

9-3-2019
IMPOSTER FACTORY is het nieuwe project van Kan GaO, die we kennen van juweeltjes als To The Moon and Finding Paradise.
Veel is er nog niet bekend over dit thriller mysterie, alleen dat er een serie van bloederige moorden in voorkomt.

Het spel zou ergens in 2020 gereed komen.
Bekijk/beluister de hele korte teaser op YouTube.

9-3-2019
Van Cloak and Dagger Games, de indie-spelmakers van onder andere Legend of Hand en Mudlark komt SUMATRA: Fate of Yandi, een klassiek vormgegeven jungle avontuur, waarin je speelt als Yandi, die werkt in de boomkap industrie. Na een ongeluk strandt hij in een onbekend deel van de jungle, waar hij moet proberen te ontsnappen aan onder andere wilde dieren, inboorlingen en wetenschappers. Lukt het hem levend de jungle te verlaten?

De ruim drie uur durende uitbreiding van het kleine gratis Pendek uit 1915, zal nog deze zomer uitkomen. Bezoek de Steampagina om op de hoogte te blijven.

8-3-2019
VOID MINE van Eteru Studio handelt over een onderzoeker die in een mijnruimtestation gaat kijken waarom alle communicatie is weggevallen en wat er gebeurd is met de bemanning. Je beweegt door gangen waar geen lucht en zwaartekracht is, dus let goed op dat je nergens tegenaan botst en een lek in je pak krijgt of je voortstuwing beschadigt. Het is dodelijk.

Het science fiction avontuur met een verhaal, is vanaf vandaag 8 maart te koop op Steam.

7-3-2019
MUTROPOLIS speelt zich af in een verre toekomst, waar piramides en films met Humphrey Bogart volledig verloren zijn gegaan. De focus van het verhaal ligt echter op het heden als twee archeologen uit de 25ste eeuw documentaires met Indiana Jones vinden en voorwerpen met het vreemde opschrift made in China die hen echt voor grote raadsels stellen.

Het humoristische cartoon pixelavontuur wordt nog dit jaar verwacht en heeft sinds kort een steampagina. Bezoek de officiële site van het Spaanse indieteam Pirita Studio voor meer informatie.

7-3-2019
THE ABBEY - director's Cut is een remake van het gewaardeerde spel Murder in the Abbey uit 2008 van het Spaanse Alcachofa Software en is een vrije adaptatie van het beroemde boek van Umberto Eco's 'In de naam van de roos'.
De director's cut versie bevat onder andere verbeterde grafische beelden en muziek, nieuwe scènes en karakters, extra puzzels en een score systeem.

Broeder Leonardo de Toledo, voormalig adviseur van de keizer, bezoekt een afgelegen abdij in de bergen, waar hij de mysterieuze dood van de poortwachter en de bovennatuurlijke verschijnselen in de bibliotheek onderzoekt.

Bezoek de Steampagina waar het spel nog een week met korting verkrijgbaar is en je screenshots, filmpjes en meer informatie vindt.

4-3-2019
THE CINEMA ROSA indie-ontwikkelaar Atreyu Games speelt zich af in een verlaten art deco bioscoop, gevuld met duistere mysteries, puzzels en geesten in droomwerelden. Kun je de gouden eeuw van Hollywood herstellen, of zal de cinema vervallen tot een ruïne?

Het successvol gefinancierde sciencefictionspel, dat geïnspireerd werd door spellen als Dear Esther en The Vanishing of Ethan Carter, wordt reeds eind maart verwacht. Bezoek de Kickstarterpagina voor de nieuwste informatie.

2-3-2019
Een internationaal team van adventure liefhebbers kroop virtueel bijeen om een klassiek 2D pixel-avontuur met meerdere eindes te maken. SESSION SEVEN is het resultaat van deze inspanningen. Het 1-2 uur durende spel met Engelse, Duitse en Spaanse ondertiteling wordt sinds gisteren als gratis download aangeboden op de officiële site en op de Steam site.

Je speelt de rol van Ryan, die op een dag wakker wordt in een afgesloten kelder, gewond en met een pijlijke schedel. Hij was toch bij een therapie sessie? Uiteraard probeert Ryan erachter te komen wat gebeurd is en hoe hij hier weg kan komen. Maar belangrijker is de vraag of zijn vrouw en zoon wel veilig zijn!


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Maart
 • Guard Duty
 • Heavens Vault
 • Myha: Return to the Lost Island
 • Sol705
 • The Cinema Rosa
 • The Puppet of Tersa, ch.1


 • April
 • Agent A: A Puzzle in Disguise
 • AR-K, episode 4
 • Dance of Death: Du Lac & Fey
 • Detective Di: The Silk Rose Murders
 • Epitasis
 • Ghetto Conspiracy
 • Gibbous: A Cthulhu Adventure
 • HEI
 • Inspector Waffles
 • Lorelai
 • Tales of the Neon Sea
 • The Mystery of Woolley Mountain
 • The Procession to Calvary
 • Whispers of a Machine
 • Yet Another Hero Story
 • ZED


 • Mei
 • A Plague Tale: Innocence
 • HalfLight
 • Investi-gator
 • Moonrise Fall
 • Nancy Drew 33: Midnight in Salem
 • The Hand of Glory


 • Juni
 • Monkeys and Dragons (is in early access)
 • Sense: a Cyberpunk Ghost Story
 • Sumatra: Fate of Yandi
 • The Five Cores remastered
 • Tormentum II


 • Juli
 • 3 Minutes to Midnight
 • Apparition (is in early access)
 • Discolored
 • Reality Incognita (is in early access)
 • The 13th Doll


 • Augustus
 • Aurora: The Lost Medallion, episode 1
 • Memorrha
 • Out of Coverage


 • September
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Mundaun
 • Someday You'll Return


 • Oktober
 • Edgar: Bokbok in Boulzac
 • Nine Noir Lives
 • Omno
 • Starflint


 • November
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Watch Over Christmas


 • December
 • Asylum
 • Nick Bounty and the dame with the Blue Chewed Shoe
 • The Blind Prophet


 • Ergens in 2019......
 • A Song for Viggo
 • Afterparty
 • Backbone
 • Blacksad: Under the Skin
 • Cat and Ghostly Road
 • Chook & Sosig: Walk The Plank
 • Creaks
 • Crowns and Pawns
 • Cyanide and Happiness
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Draugen
 • Growbot
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Harold Halibut
 • Irony Curtain: From Matryoshka With Love
 • Jengo
 • Jennifer Wilde
 • Jenny LeClue
 • K'nossos
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Little Misfortune
 • Mutropolis
 • Lost Ember
 • LUNA: The Shadow Dust
 • Mr. Thready
 • Mutagenesis: A Wasteland Odyssey
 • One Helluva Day
 • Perfect Tides
 • Plot of the Druid
 • PRIM
 • Reality Falls
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • Röki
 • Saint Kotar: The Yellow mask
 • Schizm 3: Nemezis
 • Seclusion: Islesbury
 • Sol Invictus
 • SpaceVenture
 • Tala
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Dark Side of the Moon
 • The Lighthouse
 • The Mystery of Oak Island
 • The Sojourn
 • The Tale of Doris and the Dragon, ep.2
 • Veritas
 • VirtuaVerse


 • Verwacht in 2020

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.