Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2019 pagina.


23-5-2019
In YET ANOTHER HERO STORY wordt een nobele dame ontvoerd en dan kan natuurlijk alleen een echte held haar redden. Die held zou niet Martin McNish moeten zijn, maar ja, het leven gaat soms anders dan je denkt. Het is dan ook de taak van de speler om Martin een beetje te helpen, want in zijn eentje redt hij het niet.

Dit humoristische, klassieke adventurespel van indie-ontwikkelaar Sinking Sheep is inmiddels verkrijgbaar op de itch.io pagina , waar je ook meteen screenshots en een trailer kunt bewonderen of eerst een demo kunt uitproberen. Mogelijk komt er ook nog een steam-versie deze zomer.

22-5-2019
In CHILD FOCUS: MISSING ga je op zoek naar je vermiste vriend. Je ontmoet en ondervraagt interessante personen, verkent de omgeving en zoekt naar sporen die je vriend heeft achtergelaten.

Dit volledig Nederlandstalige detective spel voor smartphones richt zich op jongeren van 13-16 jaar en is gratis verkrijgbaar in de Google Playstore (of in de app-store).

22-5-2019
In DEMONS NEVER LIE van indie-ontwikkelaar Indiebug speel je de rol van John, die na een rotleven helemaal bereid is deze wrede wereld te verlaten.
Maar dan verschijnt Ocaso, een demon die hem het aanbod doet weer jong te worden en een droomleven te leiden. Natuurlijk alleen als John zijn ziel in ruil geeft.

Dit geestige pixelspel kan nog wat steun gebruiken op Kickstarter, voor het in 2019 uitgebracht wordt. Wil je eerst overtuigd worden, dan kun je een gratis demo downloaden op itch.io, waar je ook meer informatie, een trailer en screenshots kunt vinden.

20-5-2019
Meester verhalenvertellers No Code en Devolver Digital laten weten dat de science fiction thriller OBSERVATION vanaf 21 mei te koop is voor PC en PS4.

In dit spel onderzoek je wat er met Dr. Emma Fisher en haar vermiste bemanning is gebeurd op het ruimtestation. Het bijzondere is, dat je de rol op je neemt van S.A.M., de kunstmatige intelligentie van het station. Jij bent de supercomputer en controleert de camera's, de apparatuur, de deuren en werktuigen om Emma te helpen.
Bezoek de officiële site, waar je meer informatie, een trailer en screenshots kunt vinden.

17-5-2019
In PLATONIC PARANOIA probeert Murat uit te vinden wat er met hem en zijn vrienden is gebeurd. Ze bevinden zich op een onbekend eiland, waar ze nooit naar toe zijn gereisd en een projector is tevens een deur naar andere tijdzones? Maar allereerst moet hij hen bevrijden uit de cel, waar ze vastgeketend zijn.

Het science fictionspel van Berarts ltd
is vanaf 17 mei verkrijgbaar. Bezoek de officiële site, waar je meer informatie, een trailer en screenshots kunt vinden.

16-5-2019
THE SECRETS OF JESUS wordt een avontuur vol zwarte humor. Je speelt de rol van Jesus, na zijn kruisiging en wederopstanding. Ditmaal gaat hij niet naar de hemel, maar blijft onder de mensen. Jeus heeft vervolgens zijn handen vol aan het zoeken van een vermist persoon en het ontwijken van Romeinen, die weer achter hem aan zitten.

Het handgetekende, bijzondere avontuur, vol Bijbelse quotes en puzzels, wordt waarschijnlijk nog in 2019 uitgebracht. Bezoek de officiële site, voor meer informatie.

15-5-2019
IRONY CURTAIN: From Matryoshka With Love kan met zo'n titel niets anders worden dan een satire over de verhouding tussen Rusland en het kapitalistische Westen. Het totalitaire communistische land Matryoska wil zich op zijn voordeligst presenteren aan de westerse bezoekers. Een journalist belandt midden tussen spionage activiteiten. Maar wat is de "Supreme leader" werkelijk van plan? En wat doet die aligator in de badkamer?

Het hilarische spel van Artifex Mundi wordt 16 mei verwacht voor PC, Nintendo Switch, PS4 en Xbox One. Bezoek de GOG pagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

14-5-2019
Van Cloak and Dagger Games, de indie-spelmakers van onder andere Legend of Hand en Mudlark komt SUMATRA: Fate of Yandi, een klassiek vormgegeven jungle avontuur, waarin je speelt als Yandi, die werkt in de boomkap industrie. Na een ongeluk strandt hij in een onbekend deel van de jungle, waar hij moet proberen te ontsnappen aan onder andere wilde dieren, inboorlingen en wetenschappers. Lukt het hem levend de jungle te verlaten?

De ruim drie uur durende uitbreiding van het kleine gratis Pendek uit 1915, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de officiïke site verkoopadressen, een trailer en meer info.

14-5-2019
A PLAGUE TALE: Innocence van Asobe Studio handelt over twee weeskinderen -een tienermeisje haar jongere broertje- die proberen te overleven in de duistere tijden van een door de pest geplaagd 14de eeuws Frankrijk.

Het avontuur voor PC, PS4 en XBox One, dat naast een sterk verhaal ook actie- en stealth elementen zal bevatten, wordt 14 mei 2019 door Focus Home Interactive uitgebracht. Bezoek de officiële site voor verkoopadressen en om de drie prachtige making of trailers te bekijken.

12-5-2019
In ECHIDNA'S DAUGHTER volg je het verhaal van de jonge Zid, die op een ochtend wakker wordt zonder herinnering aan zijn eerdere leven. Een telefoontje van de mysterieuze dr. Lakeberg, die hem waarschuwt voor een geheime organisatie is het begin van een avontuur. Want leven de ijsberen nu op de noordpool of op de zuidpool?

Het traditionele humoristische adventurespel wordt eind 2020/begin 2021 verwacht. Bezoek de nieuwsblog op de officiële site om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

9-5-2019
Red Thread Games laat je middels een trailer kennis maken met hun "Fjord Noir" adventure DRAUGEN.
Hierin maak je kennis met de pracht van Noorwegen, de mysterieuze atmosfeer van het verhaal en de vrijgevochten Lissie. In het spel, dat zich eind 1920 afspeelt, neem je de rol op je van Edward Harden, een Amerikaanse eenling, die op zoek is naar zijn vermiste zus Betty. Het is niet makkelijk voor de wereldvreemde studiebol, maar gelukkig vergezelt Lissie hem.

29 mei 2019 wordt het spel eerst uitgegeven voor PC en later voor PS4 en XBox. Bezoek de officiële site voor meer informatie, een trailer en screenshots.

9-5-2019
IMMURE van indie-ontwikkelaar Wither Studios is een psychologische horror, waarin Will, de hoodpersoon ontdekt dat hij in een mysterieus huis gevangen zit. Door kamers in een vreemde dimensie, ontwijk monsters en ontdek de waarheid met behulp van een glanzend krisal.

Het eerste deel van deze horror is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

7-5-2019
JUSTIN WACK AND THE BIG TIME HACK van de Zweedse indie-ontwikkelaar Warm Kitten belooft een modern avontuur te worden, met ouderwetse humor.
Als Justin thuis komt, zijn vriendin verdwenen is en er vervolgens een tijdpoort opent, beginnen de problemen. Justin wisselt van plaats met een prehistorische holbewoner en krijgt ook nog tijdagenten achter zich aan.

Een uitgifte datum is nog niet bekend. Bekijk de screenshots en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op de officiële site.

1-5-2019
GUARD DUTY is een klassiek opgezet, humoristisch adventure dat zich afspeelt in twee tijdzones. Het vertelt het verhaal van Tondbert, de loyale wacht van Kasteel Wrinklewood, die in beschonken toestand een mysterieus figuur in een donkere mantel de stad binnen liet. De volgende dag blijkt prinses Theremin te zijn gekidnapped door een mysterieus figuur in een donkere mantel! Oeps. En daarnaast is er ook nog in een verre toekomst, Agent Starborn die via het verleden, de aarde probeert te redden.

Met een nieuwe trailer op Steam laat indie-ontwikkelaar Sick Chicken Studios weten dat we dit Monty Python-achtige spel over liefde en consequenties 2 mei mogen verwachten.

1-5-2019
EPITASIS belooft een mix te worden tussen Myst en The Talos Principle.
In dit wonderbaarlijke puzzelspel doorkruis je een buitenaardse planeet met vreemde technologieën, in de rol van een onderzoeker, die door een oud "portal" is gestapt.

Het spel is vanaf 1 mei verkrijgbaar voor PC en PS4. Bezoek de officiële site voor meer informatie en verkoopadressen.

1-5-2019
Het humoristische Four Last Things, gebaseerd op schilderijen uit de Renaissance, krijgt een passend vervolg in THE PROCESSION TO CALVARY.
Vermoedelijk half juli 2019 mag je zingen voor zeelieden, samenzweren met kardinalen en beter spelen dan de lokale organist en dat allemaal omdat je absolutie nodig hebt voor je zonden.

Een trailer, screenshots en meer informatie is te vinden op de nieuw geopende Steampagina.

1-5-2019
DETECTIVE DI: The Silk Rose Murders wordt een klassiek vormgegeven adventure dat zich afspeelt in het oude China. De beroemde onderzoeker Di Renjie volgt het spoor van een seriemoordenaar.

Het spel van het Canadese Nupixio Games werd in 2015 gefinancierd via Kickstarter en wordt volgens de laatste berichten 1 mei uitgegeven. Bezoek de steampagina, voor de nieuwste trailer.

29-4-2019
TALES OF THE NEON SEA van het het Chinese Palm Pioneer, wordt een cyberpunk adventure met RPG elementen in een wereld vol intrige en achterdocht, waar katachtige gangsters hun weg naar de top van de voedselketen plannen en de verhouding tussen mensen en robots onder spanning staat.

Het spel, waarin je je verstand en je vermogen om puzzels op te lossen nodig hebt, wordt 30 april 2019 verwacht. Bezoek de Gamejolt pagina voor meer info en een gratis demo.

26-4-2019
LORELAI is alles verloren wat ze bezat, haar wereld is ineengestort. Ze kreeg nooit een echte kans, maar ze weigert om het op te geven. Ze zal vechten en zelfs de dood zal haar er niet van weerhouden alles terug te krijgen.

Harvester Games, de indie-ontwerper van het opzienbarende The Cat Lady en Downfall, heeft de trilogie naar werken van R. Michalski afgesloten. Bezoek de officiële site voor verkoopadressen en meer info.

26-4-2019
Geen lang verhaal in afleveringen voor Indie-ontwikkelaar Viperante (bekend van Corrosion: Cold Winter Waiting), maar een serie van afgeronde korte verhalen is zijn doel.
Als eerste kunnen we kennis maken maken THE DEATH OF ERIN MYERS, waarin de speler, in de rol van een politiedetective, onderzoekt hoe en waarom deze Erin moest sterven. Je kunt haar niet redden, maar door belangrijke gebeurtenissen in Erins leven te herbeleven, kun je heel mischien begrijpen wie ze was.

Het klassieke adventure, waarin je opgeraapte voorwerpen gebruikt, met mensen praat en problemen oplost, is vanaf vandaag voor een heel klein prijsje te koop op Steam.

24-4-2019
BACKBONE - Prologue is de gratis demo voor een noir-detective avontuur.
Het volledige spel komt ergens in 2020 uit.

De wasbeer-privédetective Howard Lotor heeft zijn werkterrein in een stad, die gemodelleerd is naar Vancouver (Canada). Onder het genot van hoge resolutie pixels en doom-jazzmuziek kun je hints volgen, bewijsstukken verzamelen en met getuigen spreken.

24-4-2019
Met "Een kaars aansteken is ook een schaduw werpen" vroeg Lantern Studio medio 2016 aandacht voor hun debuut point-en-click adventure LUNA - The Shadow Dust. Inmiddels is het spel zover gereed, dat er een trailer te bewonderen is op Steam en zelfs een speelbare gratis demo. Het volledige spel zal in de zomer van 2019 uitgebracht worden.

Achter de gazen sluier van de realiteit, ligt een betoverde wereld. Nadat de wereld uit balans is geraakt, gaat een jongen op een onverwachte reis. Pas als de maan weer opkomt, zal de orde in de wereld hersteld kunnen worden. Maar je kunt niet zomaar terug in de tijd om een fout te herstellen. Wat gedaan is, is gedaan...


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Mei
 • AR-K, episode 4
 • Draugen
 • Gibbous: A Cthulhu Adventure
 • HalfLight
 • Moonrise Fall
 • Sol705
 • The Hand of Glory
 • ZED


 • Juni
 • Investi-gator
 • Sense: a Cyberpunk Ghost Story
 • The Five Cores remastered
 • Tormentum II


 • Juli
 • 3 Minutes to Midnight
 • Apparition (is in early access)
 • Bear With Me: The Lost Robots
 • Discolored
 • Reality Incognita (is in early access)
 • The 13th Doll
 • The Procession to Calvary


 • Augustus
 • Aurora: The Lost Medallion, episode 1
 • LUNA: The Shadow Dust
 • Memorrha
 • Out of Coverage


 • September
 • Blacksad: Under the Skin
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Mundaun
 • Someday You'll Return


 • Oktober
 • Edgar: Bokbok in Boulzac
 • Moons of Madness
 • Nine Noir Lives
 • Omno
 • Starflint


 • November
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Nancy Drew 33: Midnight in Salem
 • Watch Over Christmas


 • December
 • Asylum
 • Nick Bounty and the dame with the Blue Chewed Shoe
 • The Blind Prophet


 • Ergens in 2019......
 • A Song for Viggo
 • Agent A: A Puzzle in Disguise
 • Beyond a Steel Sky
 • Cat and Ghostly Road
 • Chook & Sosig: Walk The Plank
 • Creaks
 • Crowns and Pawns
 • Cyanide and Happiness
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Demons Never Lie
 • Ghetto Conspiracy
 • Ghoul Britannia: Land of Hope and Gorey
 • Growbot
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Harold Halibut
 • Inspector Waffles
 • Jengo
 • Jennifer Wilde
 • Jenny LeClue
 • K'nossos
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Little Misfortune
 • Mutropolis
 • Lost Ember
 • Mr. Thready
 • Mutagenesis: A Wasteland Odyssey
 • One Helluva Day
 • Perfect Tides
 • Plot of the Druid
 • PRIM
 • Reality Falls
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • Röki
 • Saint Kotar: The Yellow mask
 • Schizm 3: Nemezis
 • Seclusion: Islesbury
 • Sol Invictus
 • SpaceVenture
 • Tala
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Dark Side of the Moon
 • The Lighthouse
 • The Mystery of Oak Island
 • The Secrets of Jesus
 • The Sojourn
 • The Tale of Doris and the Dragon, ep.2
 • Veritas
 • VirtuaVerse


 • Verwacht in 2020

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.