S P E L - I N F O

         


  JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH
  (Reis naar het Middelpunt van de Aarde)
Uitgever: Viva Media/2003 - BigFish/2008
Ontwerper: Frogwares

Systeemeisen: -- Windows 98/ME/2000/XP - Pentium 3 500MHZ - 64RAM - 16Mb videokaart.


Extra info:
Het spel is ook verkrijgbaar onder de naam Reis naar het Middelpunt van de Aarde, voorzien van Nederlandse ondertitels.
De 2003 versie werkt ook in Windows 7, 32 bit.
De 2008 download versie werkt ook onder Vista/7/8.

Categorie:
Fantasie, complot, losjes naar boek van Jules Verne, ook NL ondertiteld, 3de persoon.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek door Jules Verne. Fotojournaliste Ariane, valt door een scheur in een IJslandse vulkaan. En dan betreedt ze onder het oppervlak van de aarde een kleurrijke wereld. Ze reist door een exotische omgeving, ontmoet markante karakters, en ziet zelfs pre-historische dieren. Eer ze terug naar boven kan, met de byzondere foto's die haar beroemd moeten maken, ontrafelt ze nog een complot.

De 3D-wereld waar Ariane vrij in rondloopt is visueel creatief en imponerend vormgegeven. Er wordt gebuik gemaakt van levendige kleuren en je ziet ook interessante shots vanuit vogelperspectief.
De muziek wordt door een philharmonisch orkest uitgevoerd en de geluidseffecten zijn kwalitatief zeer goed. De vogelgeluiden bijvoorbeeld zijn levensecht.
Het enige 'foutje 'in het spel is, dat als je de inventaris open hebt staan, dat je dan sommige belangrijke plekken, nodig voor de voortgang van het spel, niet ziet zitten. De inventaris is overigens wel altijd in te klappen, onzichtbaar te maken. En misschien had ook de cursor soms duidelijker kunnen aangeven wat de mogelijkheden zijn.
Je kunt het spel spelen in twee lengtes, met verschillende eindes. Na level 4 kun je ervoor kiezen meteen naar het einde te gaan, of door te spelen tot level 6.